A zsűrizés

AZ ÉV TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJ és az ÉV JUNIOR TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJ bírálatát kilenc tagú szakmai zsűri látja el.

A zsűri elnöke:

az előző év Ormos Imre-emlékérem díjazottja

A zsűri tagjai:

Dobos Sára

1970-ben végzett a Kertészeti Egyetem táj- és kertépítész szakán. Négy és fél évtizedes sokszínű és rendkívül gazdag szakmai munkássága a magyar vidékhez, az első években az alföldi régióhoz, Debrecenhez, azt követően pedig az Észak-Magyarországi Régióhoz, döntő mértékben Miskolchoz és térségéhez kötődik. Sikeres szakmai munkái révén az évek során Dobos Sára e térségek széles körben ismert és elismert szaktekintélyévé vált. A köztéri, közparki munkáktól, a temlomkerteken, temetőkön, kastélykert rekonstrukciókon át a települési- és tájrendezési tervek készítéséig nagyon széles spektrumú tervezői munkásság áll mögötte. Munkáit az igényesség, a szakszerűség, a magas minőségre való törekvés, a pontosság jellemzi.

Dr. Fekete Albert DLA

Gyakorló tájépítész tervező, egyetemi oktató, 2017-től a SZIE Tájépítészeti és Településtervezési Kar dékánja, több megvalósult és megvalósulás alatt álló magyarországi és erdélyi kastélykert megújítás vezető tervezője, történeti kertekkel kapcsolatos kutatások vezetője, műemléki kertek szakterületen európai oktatási hálózat fejlesztő kutatója és oktatója.2012-ben az Év Tájépítésze, 2014-ben ”Europa Nostra" díjat kapott az Erdélyi kastélykert kutatások c munkáért. 2018-ban DLA fokozatot szerzett.

Juhász Gábor

A Semmelrock Kft. projektmenedzsere. Tanulmányait a Szent István Egyetem Közgazdász szakán végezte. 2003 óta dolgozik a Semmelrock Kft.-nél. Közgazdász végzettségének és 15 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően a nagy projekteket lebonyolító tervezőkkel, kivitelezőkkel, beruházókkal és a meghatározó döntéshozókkal tartja a kapcsolatot, országos szinten. A betontermékek menedzselése és a projektek koordinálása mellett, kiemelt szerepet tölt be a beton burkolatok termékfejlesztése és innovációja terén, valamint az egyedi gyártású projektigények megvalósításában.

Kirrné Feicht Ágnes

Kirrné Feicht Ágnes. A XVIII. kerület (Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzat) főkertésze, a Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület elnöke. Sok évtizedes főkertészi tapasztalattal rendelkező kertészmérnök, a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny bírálatában a kezdetektől részt veszek. A Virágos Magyarország Szervező Bizottság alelnöke vagyok évek óta. A versenyben az elmúlt 25 évben végzett munkámért a Belügyminisztérium személyi díját kaptam meg 2018-ban. 2001-ben megkaptam az "Év főkertésze" díjat.
A BME Vegyészmérnöki karán 1997-ben környezetvédelmi szakmérnöki diplomát kaptam.

Krizsán András DLA

Ybl-díjas építész, a Modum Építésziroda Kft ügyvezető igazgatója, vezető tervezője. 1986-ban végzett a BME-n, 2000 óta tagja a Magyar Építőművészek Szövetségének, 2015 óta pedig elnöke. 1992 óta Pula, 2013 óta Esztergom főépítésze. a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségi tagja, 2008 és 2014 között a Falufejlesztési Társaság Építész Tagozatának elnöke. A modern organikus építészet művelője. Sokoldalú építészeti tevékenysége az ország legkülönbözőbb térségére kiterjed, ezen belül különösen a Balaton-felvidéken sűrűsödnek alkotó munkáinak eredményei. Középületeit és lakóházait több alkalommal Építészeti Nívódíjjal jutalmazták. Megvalósult épületeire jellemző az emberi lépték, a tájbaillő anyaghasználat, az épített környezethez való kreatív alkalmazkodás.

Nagy Csaba

A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett építészmérnökként, majd ösztöndíjasként a Bécsi Képzőművészeti Akadémia Mesteriskoláján tanult. Az Archikon Építésziroda egyik alapítója és vezető tervezője. A környezettudatos építészetben úttörő épületei illetve a műemlék rekonstrukciók sora kötődik a nevéhez. Több épülete kapott Budapest Építészeti Nívódíjat, Média Építészeti Díjat és egyéb elismerést Ybl-díjban és legutóbb Prima Primissima díjban részesült.

Papp Katalin

Táj- és kertépítész szakon végzett okleveles kertészmérnök. Széles körű szakmai tapasztalatra tett szert a tájépítészet határterületein eltöltött jelentős idő során. Foglalkozott környezetvédelemmel, városökológiával és településrendezéssel. 15 évet töltött a Fővárosi Önkormányzatnál, évekig tagja volt a Fővárosi Tervtanácsnak is. Számos környezetvédelmi és zöldfelület-fejlesztési program megalkotásában vett részt és koordinált városi zöldfelületeket célzó projekteket. 2003-tól társtulajdonosa és a tervezője a Kert-Vonal Tervező Stúdiónak. Elsődlegesen közterületek, intézménykertek állnak munkája fókuszában.

Szabó József

1988-ban szerzett kertészmérnöki diplomát. 1989-ben kertészeti vállalkozást alapított, amelynek ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett több mint két évtizeden keresztül. Társadalmi szerepvállalásban jelenleg is elnökségi tagja a MAKEOSZ-nak. 2002 és 2004 között megszerezte a BME-n gazdasági elemző menedzseri másoddiplomát, 2006 után a Fővárosi Főpolgármesteri Hivatal megbízásából Budapest kiemelt zöldterületeinek, közparkjainak, fasorainak kertészeti műszaki ellenőrzését vezette. 2010-ben nevezték ki a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának.

Andreja Tutundzic

A Belgrádi Egyetem Erdészeti Karának Tájépítészeti Tanszékén dolgozik, kutatási és érdeklődési területének fókuszában a tájépítészeti oktatás és a nagy léptékű tájépítészeti és zöld infrastruktúra projektek állnak. Kétszer választották meg 2014-ben és 2018-ban a Nemzetközi Tájépítész Szövetség Oktatási és Akadémiai Ügyek Bizottsága tagjának, 2008 és 2011 között az IFLA Europe alelnöke volt. A Szerb Tájépítész Szövetség vezetőségi tagja.